Alegrar-se del bé

 



DIUMENGE 26 DURANT L’ANY

(Marc 9, 38-43. 45. 47-48)

“Jesús respongué: Deixeu-lo fer: Ningú que en nom meu faci miracles,
no podrà després malparlar de mi”.

 

Començo explicant una anècdota de la vida de sant Francesc d’Assís: Una vegada li van plantejar que descrivís un frare modèlic. Doncs bé: En lloc de descriure unes qualitats abstractes o unes virtuts genèriques i en lloc de posar per model el millor frare que coneixia, va dir: Consideraria un bon frare aquell que tingués l’esperit de fe i de pobresa de fra Bernat, l’esperit de puresa de fra Lleó, l’esperit de cortesia de fra Àngel, l’esperit d’oració de fra Rufí, l’esperit de paciència de fra Juníper, etc. etc. És a dir, que entre les qualitats de tots la comunitat s’enriqueix i entre tots marquen aquesta figura de frare ideal; perquè ningú no té totes les qualitats, i tothom en té alguna! D’aquí que ningú no ha de tenir enveja del que l’altre té i és, sinó al contrari: ha d’agrair a Déu el do del germà que té al costat, perquè entre tots es fa tot, entre tots es forma una bona família o fraternitat. 

Per desgràcia, però, tant entre els grups eclesials com entre els partits polítics, sovint la gent es mou per gelosies i enveges. Massa sovint un es preocupa més de quedar bé i tenir el prestigi de propi grupet, que no pas de ser autèntic i treballar de veritat pel bé del país o del Regne de Déu. Un es preocupa més del propi partit o del seu grup d’Església, que no pas de fer el bé a favor d’aquells que més ho necessiten. I aquesta consideració, jo l’enllaço amb la primera part de l’evangeli d’avui, quan el jove i impetuós deixeble Joan diu a Jesús que havien prohibit a un que treia mals esperits en nom del Mestre perquè no era del grup, “perquè no és dels qui vénen amb nosaltres”. ¿I què hi diu Jesús? – “Deixeu-lo fer!!! Ningú que en nom meu faci miracles, no podrà després malparlar de mi. Qui no és contra nosaltres, és amb nosaltres”... Per tant, Jesús surt al pas de tota actitud intransigent, intolerant i sectària. Jesús sabia que hi pot haver gelosies fins i tot en els treballs per la causa de Déu, gelosies que es converteixen en exclusió, intransigència i intolerància. A Jesús no li agradava que algú es considerés el posseïdor exclusiu del seu missatge... 

Germans: Hauríem d’alegrar-nos del bé, vingui d’on vingui. Aquesta alegria allibera el cor i eixampla l’horitzó de la comunitat. Aquesta alegria beneficia tothom: beneficia els altres, perquè se’ls valora la seva aportació..., però el primer beneficiari és un mateix, perquè rep l’aportació dels altres com un do per al propi creixement.

 

Oració:

 

Oh Déu Creador i Pare!

Tot el món és ple de la vostra glòria.

Vós estimeu totes les persones de bona voluntat.

Senyor!

Doneu a totes les comunitats la capacitat de diàleg i col·laboració,

a fi que, entre tots, amb l’aportació de cada un,

fem més fraternes i fructíferes les nostres relacions mútues.

Amén. Així sigui!


ENLLAÇOS MUSICALS


MY HEAVENLY FATHER LOVES ME - Reese Oliveira

Sempre que escolto el cant dels ocells
o contemplo el cel blau
o sento la pluja i el vent, etc, etc.,
el meu cor s’alegraq en Déu:
és el Creador i Pare que ens estima…

PS140/141 Old Slavic Orthodox Chant: Let my prayer arise

Que pugi el meu prec davant teu com l’encens…

Alço les mans com en l’ofrena del capvespre…

TU M'ESCOLTES - JORDI MASSEGÚ

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sentir-nos fills de Déu

Més que idees

La paciència de Jesús