La dolçor de l'amistat amb Jesús

 


DIUMENGE DEL SANTÍSSIM COS I SANG DE CRIST – CORPUS

(Marc 14, 12-16, 22-26)

 “Jesús prengué el calze, digué l’acció de gràcies, els el donà i en begueren tots. I els digué: Això és la meva sang, la sang de l’aliança, vessada per tots els homes”.

 La primera lectura d’avui (del llibre de l’Èxode) descriu l’Aliança del Sinaí entre Déu i el poble. Aquest Pacte es feu amb tot un ritual curiós: la meitat de la sang d’un animal ofert en sacrifici era espargida sobre l’altar i l’altra meitat era espargida sobre el poble. Així es significava que entre Déu i el poble s’establia una comunió total, que res ni ningú no hauria de trencar.

 La segona lectura (de la carta als Hebreus) compara l’aliança del Sinaí amb la Nova Aliança segellada amb la sang de Jesucrist, com si la sang de Jesús en la creu fos espargida sobre la humanitat (vg. 1Pere, 1,1). Evidentment, l’aspersió de la sang de Jesús sobre nostre és purament espiritual, és una aspersió que toca el nostre interior. Cert, Jesús ens dona a beure la seva “sang”, però aquesta “sang” té gust de vi, i el Cos que ens dona per menjar té gust de pa. 

 Jesús ens ha deixat, com a Record o Memorial seu i Aliment espiritual, el Pa i el Vi de l’Eucaristia. Ens ha assegurat que aquest Pa i aquest Vi són el seu Cos i la seva Sang. Ell vol que l’Eucaristia serveixi per a establir Comunió entre Ell i nosaltres, que som el seu Poble, i també entre nosaltres mateixos. Per això quan participem de l’Eucaristia hem de posar-hi tota la nostra voluntat de fer Comú-unió amb Crist i amb el seu Cos místic, que és l’Església o, si voleu, amb tota la Humanitat. I així com Jesús, a l’Últim Sopar, es comprometia a estimar-nos fins al punt de donar la pròpia vida..., també nosaltres, en la Missa, hem de venir-hi amb ganes d’aprendre de les actituds de Jesús i comprometre’ns a donar una mica de la nostra vida, del nostre temps i del nostre diner per als germans necessitats. L’Eucaristia que Jesús ens ha deixat té tota la dolçor de l’amistat.

 Germans: Combregar amb el Pa i el Vi de l’Eucaristia, hem de fer-ho, doncs, amb el desig d’identificar-nos amb Ell i disposar-nos a estimar els altres tal com Jesús ens ha estimat. Sobretot avui, festa de Corpus, diada de Germanor o Caritat, tinguem especialment presents les persones necessitades, pregant per elles i també col·laborant amb Càritas per tal de fer arribar la nostra ajuda als més pobres.

 

Oració:

 

Gràcies, Jesús, per haver entregat la teva vida per la nostra Redempció,

donant-nos així l’exemple de com també nosaltres hem d’estimar i servir els germans.

Senyor:

Ajuda’ns a celebrar cada Missa amb les disposicions degudes.

I que també sapiguem adorar-te com cal davant el Sagrari,

on hi ets sacramentalment present.

Que la nostra ment s’ompli del teu Silenci eloqüent

i que el nostre cor s’abrusi en la teva Proximitat.

Amén. Així sigui!


Enllaços musicals

Bread of life

Pa de Vida, partit i repartit!
Veritat eterna, oh Crist Ressuscitat!
No sóc digne de rebre’t
però Tu dius una sola paraula
i ens salves!
Ens has reconciliat amb el Pare.
El teu sacrifici ha estat la nostra victòria.
Venim a Tu!

Ubi Caritas - Maurice Durufflé

On hi ha veritable amor, allí hi ha Déu.
Formant unitat ens reuneix l’amor del Crist.
Exultem en ell i alegrem-nos.
Temem i estimem el Déu vivent.
I amb cor sincer també nosaltres estimem-nos.

Gabriel's Oboe - The Mission - Ennio Morricone

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sentir-nos fills de Déu

Més que idees

La paciència de Jesús