Sentir-nos fills de Déu

 


DIUMENGE DE PENTECOSTA

(Joan 20, 19-23)

“Jesús alenà damunt d’ells i els digué: Rebeu l’Esperit Sant. A tots aquells a qui perdonareu els pecats, els quedaran perdonats”. 

Tots recordem aquella antiga història o mite de la Torre de Babel, després del Diluvi universal (un relat que ve de la llunyania dels segles i de diferents cultures). Diu que en aquell temps tothom parlava una mateixa llengua, i van voler construir un torre altíssima per plantar cara a Déu. Però Déu, que va adonar-se del seu orgull, va crear confusió entre ells, de manera que no s’entenien ni gens ni mica. Doncs bé! El contrari d’això s’esdevingué el dia de la Pentecosta: la gent que parlaven llengües diferents, tots entenien el que predicaven els apòstols; perquè tothom qui vol entén el llenguatge universal de l’amor; perquè quan l’amor de Jesús omple els cors, la gent arriba a entendre’s perfectament, car l’Esperit de Jesús, l’Esperit Sant, uneix el cors. 

Fixem-nos ara en l’expressió que trobem en l’evangeli d’avui. Explica que al capvespre del dia de Pasqua Jesús es va manifestar als deixebles i, després de saludar-los i desitjar-los la pau, va alenar (va bufar) damunt d’ells i els digué: Rebeu l’Esperit Sant. A qui perdonareu els pecats, li quedaran perdonats. També en el llibre del Gènesi, hi trobem una expressió semblant. Hi llegim: El Senyor-Déu va modelar l’home amb pols de la terra, li va infondre l’alè de vida, i l’home es convertí en un ésser viu (Gn 2,7). Veieu? L’alè de Déu és vida... L’alè de Jesús també és comunicació de vida espiritual. Nosaltres tenim vida humana que ens ha regalat Déu, i també tenim vida espiritual o divina, de la qual ens ha fet participar Jesucrist... 

L’Esperit Sant és l’Alè de Déu, és la Vida de Déu en nosaltres, és el Vent poderós, és la Flama de foc, al mateix temps que és la Suavitat de l’abraçada de Déu. No n’hi ha prou amb saber intel·lectualment (pel catecisme) que Déu és el Pare de tots. Necessitem sentir-nos de veritat fills de Déu i amics de Jesús i germans els uns dels altres... Per desgràcia, molts batejats tenen només una petita fe conceptual, però els falta la fe afectuosa envers Déu. Per això a tots ens convindria que hi hagués una nova Pentecosta en la nostra vida. Que el Vent de l’Esperit Sant ens somogués una mica. Que la Flama de l’Esperit ens escalfés. Que l’Alè de l’Esperit ens vivifiqués. I que, units a Jesús per l’Esperit Sant, ens sentíssim tots molt més germans, units en comunitat. 

Germans: Preguem que vingui l’Esperit Sant sobre les nostres vides: que purifiqui el nostre cor i posi als nostres llavis la paraula adient per a la lloança de Déu i el servei dels homes.

 

Oració:

Envieu el vostre Esperit, Senyor,
a tots els qui creuen, a tots els qui dubten,
a tots els qui estimen, a tots els qui estan sols i tenen por.
Envieu el vostre Esperit, Senyor,
a tots els qui treballen per la pau, a tots els qui lluiten per la justícia,
a tots els qui obren horitzons a la llibertat, a tots els qui creen amor i bellesa.
Envieu, Senyor, a tots nosaltres
el vostre Esperit, el vostre Alè, el vostre Foc, el vostre Amor.
Amén. Així sigui!


Enllaços musicals

Spirit Song - arm. Tom Fettke

Jesús, Jesús: Vine!
Omple el cor dels teus seguidors.
Que l’Esperit del teu Amor
ompli la vida de tots…

Ven, Espíritu de Dios

Sardana - Juntes les mans

   

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La paciència de Jesús

Més que idees