Més que idees

 


DIUMENGE DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT

(Mateu 28, 16-20)

 “Jesús digué: Déu m’ha donat plena autoritat al cel i a la terra. Aneu a convertir tots els pobles, batejant-los en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”. 

Avui, festa de la Santíssima Trinitat, primer comentaré breument la lectura de l’Antic Testament que parla de Moisès i del poble israelita i de la idea que tenien de Déu, i després faré una referència a l’evangeli i a la carta de sant Pau. 

Pel que fa a la primera lectura, Moisès recorda com Déu els ha ajudat a sortir de l’esclavatge d’Egipte i els ha anat guiant pel desert amb mà forta i braç poderós. Diu que Déu sempre els ajudarà, si compleixen els seus Manaments. Aquest compliment els farà feliços, perquè Déu els ha donat per al bé de les persones, tant els Manaments que ens diuen que hem d’adorar a Ell tot sol com els que diuen que hem de mantenir unes bones relacions socials. Però la idea que molts israelites es devien fer de Déu en aquella època era de por, ja que es manifestava enmig de llamps i trons a la muntanya del Sinaí. 

Amb la vinguda de Jesucrist, la humanitat ha pogut aprofundir en el coneixement de Déu i ha pogut establir amb Ell una relació molt més íntima. Gràcies a Jesucrist sabem que Déu és Pare que ens coneix i ens estima a tots i que ha volgut entrar en la nostra història. També sabem que el Fill de Déu s’ha fet germà nostre i ha volgut recórrer el nostre camí i s’ha entregat a la mort per la nostra salvació. I també gràcies a Jesucrist sabem que Déu és Esperit, que ens vol omplir en tot moment de la seva força i de la seva vida. Jesucrist en persona és la imatge més exacta i fidel de Déu.                                                                               

Ara bé: Presentar un Déu en tres persones (Pare, Fill i Esperit Sant) (trobem aquesta expressió en l’evangeli d’avui) ens pot fer ballar el cap; però expressant-ho com ho fa avui sant Pau en la carta als cristians de Roma ens facilita el camí per endevinar o intuir qui és Déu. Recordem les seves paraules: “Els qui viuen portats per l’Esperit de Déu són els fills de Déu. Aquest esperit ens fa exclamar: Abbà, Pare! I si som fills, també som hereus: hereus de Déu i hereus amb Crist”. 

Germans: Les idees que puguem tenir sobre Déu totes són molt imperfectes. Però, encara que ens puguem equivocar en les idees, no ens equivoquem mai estimant-lo pel que Ell és. És important sentir-nos de veritat fills estimats del Pare i companys i amics de Jesucrist (el Fill), impulsats per seu Esperit d’amor. Procurem, doncs, estar atents i ser fidels a les inspiracions de l’Esperit Sant, i actuar semblantment a Jesucrist, tal com ho vol Déu-Pare. Això ens ajudarà a viure en l’alegria, la confiança i l’acció de gràcies.

 

Oració:

Gràcies, Pare, Déu Creador,
perquè des de sempre ens heu pensat
a cada un de nosaltres.
Gràcies, Jesús, Fill de Déu, Redemptor del món,
per haver-nos ensenyat el camí vers el Pare,
camí d’amor i de servei, fins a donar la pròpia vida.
Gràcies, Esperit de Déu, Santificador,
per recordar-nos contínuament el missatge de Jesús
i convertir-lo en vida en el nostre interior.
Lloat sigueu, Trinitat Santa, pels segles dels segles.
Amén. Així sigui!


Enllaços musicals

Holy, Holy, Holy

Sant, Sant, Sant! Senyor Déu Totpoderós!
De bon matí el nostre cor s’eleva a Vós!
Santa Trinitat: Déu en Tres Persones!
Solament Vós sou Poderós i Misericordiós!
Les vostres obres us lloem per sempre!

BACH - CANTATA BWV 51 "JAUCHZET GOTT IN ALLEN LANDEN"

Lloeu Déu arreu de la terra.
Que tota criatura exalci la seva Glòria.
Ell ens deslliura de tota pena.
Preguem al temple on Déu fa estada,
on l’Altíssim hi vessa la seva bondat.
Donem lloança, honor i glòria
a Déu Pare, Fill i Esperit Sant.
Des del fons del cor creiem en Ell.
Les neus que es fonen - Sardana

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sentir-nos fills de Déu

La paciència de Jesús