La paciència de Jesús

 


DIUMENGE DE RAMS

(Marc 11, 1-10 + 14, 1 a 15, 47) 

Passió de nostre Senyor Jesucrist segons sant Marc 

De tant en tant els mitjans de comunicació presenten execucions reals. És quelcom molt punyent. Però, en general, l’execució està rodejada d’un cert respecte. Alguns dels nostres frares, que havien assistit els condemnats a mort a les presons, ens explicaven que la nit abans de l’execució tenien l’oportunitat de parlar amicalment amb ells i consolar-los. A vegades, al condemnat li permetien fins i tot triar el sopar perquè aquella darrera vegada fos del seu gust. 

En canvi, en la mort de Jesús, a part del dolor terrible que produïa la crucifixió, ell va haver de sofrir altres dolors físics i morals. I alguns d’aquests dolors, sobretot els morals, potser també ens toca sofrir-los alguna vegada nosaltres, i els hauríem de saber encaixar amb paciència, com Jesús. 

Repassem alguns d’aquests fets que mencionava el relat de la Passió que acabem de proclamar:

1. La traïció de Judes. Dies abans ja havia anat a trobar els enemics de Jesús per fer plans d’entregar-los-el. Buscava com podia fer-ho en un bon moment. Aquest moment va ser després de sopar, mentre Jesús pregava a l’hort de Getsemaní. Judes es presenta amb gent armada, i els diu: Jo el besaré i vosaltres deteniu-lo i emporteu-vos-el ben segur. Terrible per a Jesús!

2. La negació de Pere. Jesús li havia advertit el que podia passar. Però al moment de la pregària es va deixar vèncer per la son. Després, davant el perill que també ell fos detingut, va jurar i perjurar que no coneixia per res aquell home. Terrible per a Jesús!

3. Falsos testimonis. Les declaracions contra Jesús no concordaven, però les autoritats no paraven de buscar qui l’acusés per tal de condemnar-lo. Finalment “tots van sentenciar que mereixia pena de mort”. Terrible per a Jesús!

4. Mals tractes. Un cop condemnat, alguns començaren a escopir-lo, a tapar-li la cara, a donar-li cops de puny i, rient-se d’ell, li deien: Profetitza! A veure qui t’ha pegat? També els guardes li donaven bufetades. Terrible per a Jesús!

5. Burles. Els soldats, pel seu compte, per divertir-se, feien escarni d’ell: el vestiren de porpra; el coronaren amb una corona d’espines i es posaren a saludar-lo dient: Salve, rei dels jueus!; li pegaven el cap amb una canya i s’agenollaven com si li fessin homenatge. Terrible per a Jesús!

6. Un cop crucificat entre dos bandolers, Jesús va presenciar com els soldats es repartien els seus vestits. Els qui passaven l’insultaven i es mofaven d’ell. Els grans sacerdots se’n burlaven dient: Que baixi ara de la creu... Terrible per a Jesús!

 

Oració:

Oh Jesucrist!

Tu vas assumir conscientment el sofriment i la mort per amor de tots nosaltres, i així ens has donat un exemple de fortalesa.

Senyor!

Ajuda’m a ser valent en els moments de dificultat. Que també jo sàpiga oferir el meu dolor per la salvació del món.

Amén. Així sigui!


Enllaços musicals
Hi eres tu?
They crucified my Lord
When I survey the wonderous cross


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA VISITA INESPERADA

Alegreu-vos!

La cara amable de la fe