El regal de la plenitud

 

DIUMENGE QUART DE QUARESMA

(Joan 3, 14-21)

“Jesús digué a Nicodem: Déu estima tant el món, que ha donat el seu Fill únic, perquè no es perdi ningú dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna”. 

Abans es deia molt –i encara avui dia se sent a dir alguna vegada: “Aquest s’ha merescut un bon cel”. Això es deia, per exemple, quan una persona havia estat molt caritativa i després havia tingut una mort dolorosa... I cert, podem pensar que una persona pugui estar al cel perquè ha estat molt bona. Però, pròpiament, ningú no es mereix la Glòria del cel, sinó que sempre és un regal de Nostre Senyor. No anem al cel perquè nosaltres ens el mereixem amb les nostres bones obres, sinó perquè Déu és bo i misericordiós. L’amor que m’ha tingut el Senyor és molt gran; en canvi, jo no sempre he correspost a aquest amor seu. Per mèrit propi, jo no sóc res. ¿Què tinc que no ho hagi rebut? I si tot ho he rebut, ¿de què puc gloriar-me? Només puc gloriar-me i alegrar-me de l’amor i de la misericòrdia de Déu, que em va conduint per aquest món... 

Les lectures d’avui són un cant a aquest amor de Déu. Ho escoltàvem en l’evangeli: “Déu estima tant el món, que ha donat el seu Fill únic, perquè no es perdi ningú dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida autèntica, eterna”. I en la carta de sant Pau: “Déu que és ric en l’amor –ric en misericòrdia-, ens ha estimat tant que ens ha donat la vida juntament amb Crist, a nosaltres que érem morts per les nostres culpes”... I continuava dient sant Pau: “A vosaltres, que heu cregut, us ha salvat per gràcia; no ve de vosaltres: és un do de Déu. No és fruit d’unes obres, perquè ningú no pugui gloriar-se’n. Som obra seva: Ell ens ha creat en Jesucrist, per dedicar-nos a unes bones obres, que ell havia preparat perquè visquem practicant-les”. 

Germans: Fins i tot la fe que tenim, no hem de considerar-la un mèrit propi, sinó que és un do, un regal. Amb la gràcia de Déu, hem de fer fructificar aquesta fe amb unes obres agradables, aquelles que ens fan ser una mica semblants a Jesús. Creure en Jesús i procurar viure com ell, és el major estímul i la millor orientació per viure en plenitud. És sentir-se estimat,  descobrir noves possibilitats, noves forces, nous horitzons, un nou sentit a la vida quotidiana. És tenir vida eterna, perquè ja de d’ara comencem a viure una cosa nova i definitiva. És sentir el Déu amorós i proper, que anima i sosté la nostra vida, fent-la més plena, més feliç i més lliure. És sentir que ara mateix ens està salvant.

 

Oració:

Déu nostre:

Pensar que sou ric en l’amor i que el vostre desig és estimar-nos, ens omple el cor d’alegria. Gràcies per tractar-nos com a fills.

Senyor! Que en el nostre camí cap a la Pasqua els nostres cors es vagin omplint de llum per disposar-nos a celebrar joiosament la Resurrecció de Jesucrist.

Amén. Així sigui!  



Enllaços musicals

I stand all amazed

My Jesus I love thee - Kaoma Chende

My Jesus I love thee - Worship circle

El Senyor és la meva força - Taizé

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA VISITA INESPERADA

Alegreu-vos!

La cara amable de la fe